Počinje vakcinacija u Pljevljima

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
U Pljevljima će danas početi vakcinacija protiv korona virusa, a prve vakcine primiće štićenici i zaposleni u Domu starih.
Počinje vakcinacija u Pljevljima_6033c0ff90db1.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U Pljevljima će danas početi vakcinacija protiv korona virusa, a prve vakcine primiće štićenici i zaposleni u Domu starih.

“Od početka epidemije u našoj državi nijesmo imali zabilježene slučajeve zaraze virusom COVID-19 unutar ustanove. Kao jedna od rijetkih ustanova u državi i regionu istrajali smo u svojoj borbi da do sada spriječimo unošenje koronavirusa u ustanovu. Zaposleni su boravili u karantinu 140 dana, nakon toga striktno se pridržavali preporuka u radu. To je potvrda našeg predanog, odgovornog, savjesnog i prije svega kvalitetnog timskog rada. Opravdali smo povjerenje naših korisnika“, saopšteno je iz Doma starih na zvaničnoj facebook stranici te ustanove.

Branka Stanković vd direktorica Doma zdravlja kazala je da je toj ustanovi isporučeno 150 doza vakcina Sputnjik V.

“Dom zdravlja Pljevlja počinje vakcinaciju korisnika i zaposlenih u Domu za stare. Vakcinacija kao najefikasnija mjera prevencije infekcije korona virusom počinje u Domu za stare, gdje boravi najosjetljiviji dio populacije koji treba prvo zaštititi. Prema planu Instituta za javno zdravlje od isporučenih 150 doza vakcina za Dom starih je planirano 78, a ostatak je namijenjen za zdravstvene radnike u Domu zdravlja i Opštoj bolnici”, kazala je Stanković za “Pljevaljske novine“.

Vakcinacija protiv korona virusa u Crnoj Gori počela je prije dva dana u Domu starih “Grabovac“.

Prvih 2.000 građana dobiće vakcine Sputnjik V, koje je Crnoj Gori donirala Srbija, a narednih dana trebalo bi da stigne i 2.000 revakcina.

Prema procjenama, Crnoj Gori je neophodno 248.000 doza, koliko je traženo preko Kovaksa, da bi se sa dvije doze vakcinisalo 20 odsto stanovništva.

Prema posljednjim podacima Instituta za javno zdravlje ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka pandemije je 950. Trenutno je 8.295 slučajeva covid infekcije aktivno.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.