Ford obećao samo električna vozila u Evropi do 2030

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Kada kažemo “u Evropi”, to shvatite uslovno, budući da je reč o američkoj firmi, koja međutim poseduje veliku fabriku u Nemačkoj.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ford je još jedan proizvođač koji je zauzeo agrisivan pristup kada su električna vozila u pitanju, pa je najavio da će u Evropi svi automobili biti u potpunosti električni ili sa hibridnim pogonom do sredine 2026. godine.

Samo na struju

Sva vozila za potrošače će biti u potpunosti električna do 2030. godine, što Ford čini možda i najagresivnijim proizvođačem automobila u Evropi kada je elektrifikacija u pitanju. Kada kažemo “u Evropi”, to shvatite uslovno, budući da je reč o američkoj firmi, koja međutim poseduje veliku fabriku u Nemačkoj.

Zbog toga, ovaj proizvođač će uložiti oko milijardu dolara u svoju fabriku u Nemačkoj, koja će mu tako omogućiti da u naredne dve godine počne da proizvodi električne automobile za široke narodne mase. To je ipak deo globalne investicije od 29 milijardi dolara u električna i autonomna vozila do i posle 2025. godine.

Ford trenutno vodi kada je prodaja komercijalnih vozila u pitanju u odnosu na druge proizvođače, međutim u Evropi je pao na deveto mesto. S investicijom u svoju fabriku u Nemačkoj, kompanija je napravila najveću investiciju na jednom mestu do sada, što pokazuje njenu odlučnost u elektrifikaciji svojih vozila.

Čitajte više

Sećamo se izjava prethodnog patrijarha Irineja o Kosovu kao zemlji koja je „natopljena našom krvlju“, te da stoga „ne mogu oni njome vladati“ ili o načelu da „ono što je silom oteto, silom se i vraća“.
Razgovaralo se o tome u kojoj meri vlast promoviše govor mržnje, kako se taj govor odomaćio u Skupštini Srbije, pa se poslanici takmiče ko će izreći više uvreda na račun opozicije i kritičara vlasti, kakav je uloga tabloida i desničarskih portala u širenju govora mržnje...
Srce mi je slomljeno, misli Nel. Ali u našoj porodici ne kažemo: „Srce mi je slomljeno“. Mi kažemo: „Ima li keksa?“ Mora se jesti. Mora se mrdati. Mora se misliti na nešto drugo.