Berancima pritvor zbog ubistva medvjeda

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Osim toga, jutros je izvršen pretres stana i drugih prostorija koje koriste M.Č., R.R. (50), R.Č. (53) i D.G.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

M.Č. (30) i D.G. (36) iz Berana uhapšeni su zbog sumnje da su juče usmrtili medvjeda u selu Ržanica, saopšteno je iz Uprave policije. Njima je određeno zadržavanje 72 sata.

Vijest da je mečka koja je juče u jutarnjim satima sa mladuncima posjetila urbanu gradsku zonu, svirepo ubijena, uznemirila je javnost u Beranama.

U službenim prostorijama policije, juče je saslušano šest osoba u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela kvalifikovanog kao ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa.

“Te su nakon preduzetih mjera i radnji za ovo krivično djelo osumnjičena lica M.Č. (30) i D.G. (36) iz Berana. Od M.Č. je oduzeta lovačka puška, oružni list, kao i mobilni telefon”, navodi se u saopštenju.

Osim toga, jutros je izvršen pretres stana i drugih prostorija koje koriste M.Č., R.R. (50), R.Č. (53) i D.G.

“Kod M.Č. je pronađen redenik sa 12 komada lovačke municije, te i 10 komada puščane municije koji su oduzeti radi vještačenja. Pretresom prostorija koje koristi R.R. pronađene su četiri lovačke puške, optički nišan, dva okvira municije i 30 komada patrona koji predmeti su takođe oduzeti radi vještačenja”, kazali su iz policije.

Osumnjičeni M.Č. i D.G. su privedeni postupajućem tužiocu uz krivičnu prijavu nakon čega im je određeno zadržavanje do 72 sata.

“Državni tužilac iz Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama saslušao je osumnjičene M.Č. i D.G, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa u sticaju sa krivičnim djelom nezakoniti lov i krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, nakon čega im je odredio zadržavanje u trajanju do 72 časa”, saopšteno je iz ODT u Beranama.

Na društvenim mrežama juče se pojavila fotografija i snimak na kojima se vidi mladunče medvjeda na drvetu kod Hotela Berane, u blizini centra Berana.

Čitajte više

U SAD-u je platformski rad zahvatio puno veći broj zanimanja nego u Europi – osim kao vozači taksija, čistači/ce i dostavljači hrane, platformski radnici pružaju i usluge poput brige o djeci i starijima.
Izgubi li Vučić Beograd, onda je stvarno gotov, u tom slučaju tron na dvoru postaje simbol istinski ceremonijalne komedije.
Vreme je da jasno kažemo da se pravo na Medicare mora proširiti na milione starijih radnika kojima je zdravstvena zaštita najpotrebnija.