“Mladima ne treba lažna istorija nego posao”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nagrada Oktoih dobija se za naučni rad, a ne kopije koje Vam dodjeljuju popovi, zbog vaših zasluga za posrbljavanje. Očigledno jer drugi napredak u Beranama ne vidimo.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Treba da znate da mladi trebaju posao, ali ne bilo kakav, nego posao koji će omogućiti i njima i društvu da žive normalan život, barem u mjeri u kojoj su to mogle generacije njihovih roditelja, da formiraju porodice i da ne brinu za osnovnu egzistenciju i opstanak, poručila je predsjednica Mladih Liberala Berana, Dragica Radović predsjedniku Opštine Berane, Dragoslavu Šćekiću.

Istakla je da je poražavajuća i uznemirujuća danas u Beranama prisutna činjenica da gotovo svaka mlada osoba priliku za poslom i normalnim životom vidi i traži u inostranstvu ili makar u drugom gradu.

“Mladi očekuju strane investicije koje će biti uložene u, prije svega, poljoprivredu ali i ukupni privredu Berana,da nam oživi grad. Ljudima ne trebaju i ne očekuju popove Gojka Perovića i njemu slične. Nagrada Oktoih dobija se za naučni rad, a ne kopije koje Vam dodjeljuju popovi, zbog vaših zasluga za posrbljavanje. Očigledno jer drugi napredak u Beranama ne vidimo”, kazala je Šćekić.

Kako je naglasila, iako je sasvim jasno kako je kreiranje radnih mjesta i zapošljavanje od ključne važnosti za smanjivanje siromaštva i poboljšanje kvaliteta života, jedino dostojanstven rad može ljudima omogućiti i zaista dostojanstven život a ne samo preživljavanje.
“Dok se mi g. Šćekiću borimo za bolje sjutra nas i našeg grada, Vi obilazite manastire i popove, i prepričavate mitove i lažnu istoriju. Pustite, neka se istorijom bave istoričari, a manastirima popovi. Pozabavite se našim ,,prljavim gradom”, vodom koja često nestaje a kad je ima nije za upotrebu. Pozabavite se lokalnim putevima (osim ako to ne ostavljate za pred izbore). O ulaganju u kulturu, nema ni pomena. Mi znamo da Vi g. Šćekiću glad i neimaštinu ne osjećate. Mi znamo da Vi imate mogućnosti da pružite sve uslove Vama i Vašem okruženju. Da li vjerujete da je to tako i sa drugim građanima Berana? Mi Vam poručujemo ,,Lako je iznositi u predizbornoj kampanji obećanja, dok je djela malo teže ispuniti”, poručila je Šćekić.

Naglasila je da će čuvati ovaj crnogorski grad, svi oni koji ga na različite načine vole i sve ljude u njemu.
“Na kraju, voljeli bi da se ljudi iz Berana umjesto uz laži i mitove, bude svako jutro u ,,svijetloj majskoj zori”, gledajući u jedan barjak čje crvenilo obasjava jutarnej sunce. To je amanet naših slavnih predaka Vasojevića koji su pali u borbu za pravo, čast i slobodu Crne Gore. A Vi g. Šćekiću?”, zaključila je Šćekić.

Čitajte više