U Pljevljima nema povećanja broja oboljelih

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Naravno, kašnjenje vakcinacije izaziva niz posljedica i kod nas u gradu, i mislim da je to problem koji treba urgentno rješavati
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Uprkos medijskim navodima o povećanom broju oboljelih u opštini Pljevlja, epidemiološka situacija u ovom trenutku ne izlazi iz okvira koje je imala i prethodnih dana – riječi su komandira Službe zaštite i spašavanja Opštine Gorana Čavića.

„Mi nemamo takve informacije. Na primjer, situacija sa Opštom bolnicom Pljevlja je takva da na odjeljenju ima 14 bolesnika, u odnosu na nekadašnje stanje kada je znalo da bude i po 20 do 25 bolesnika“, rekao je Čavić u izjavi za agenciju Mediabiro.
Situacija je slična i kada su u pitanju pregledi u kovid ambulantama, odnosno, nije uočeno povećanje broja zaraženih. Ipak, zbog nove metodologije Instituta za javno zdravlje, kako je objasnio Čavić, Opštinski tim za zaštitu i spasavanje nema podatke o broju izliječenih niti preminulih.

„Skrenuo bih pažnju našim građanima da je radno vrijeme ugostiteljskih objekata do 18 sati, i apelovao bih da se poštuje to radno vrijeme. Imali smo situacije u nekoliko ugostiteljskih objekata, gdje je došlo do prekoračenja radnog vremena, pa su komunalna policija i sanitarne službe reagovale u skladu sa svojim ovlaštenjima“, naveo je komandir Službe zaštite i spašavanja.

Apelovao je na građane Pljevalja da poštuju mjere koje su trenutno na snazi, uz primjedbu da se osnovne mjere opreza nisu izmijenile – nošenje maske, držanje distance i pranje ruku.

„To je nešto što u ovom trenutku može da nas zaštiti u jednom stepenu od zaraze. Naravno, kašnjenje vakcinacije izaziva niz posljedica i kod nas u gradu, i mislim da je to problem koji treba urgentno rješavati“, istakao je Čavić.

On je pozvao svoje sugrađane da posebno vode računa i o poštovanju zabrane izlaska nakon 21h, te zabranu napuštanja opštine vikendom.
„Molim i da  svoja putovanja u tom periodu svedu na zaista krajnje neophodnu mjeru. Imali smo nekih zahtjeva koji su zaista bili neopravdani, poput putovanja na zabave, svadbe, rođendane“, poručio je Čavić.

Čitajte više

Žena iz Vijetnama sa francuskim državljanstvom u svojoj 79. godini vodi pravnu bitku protiv koncerna koji su proizvodili “ejdžent orindž”. Njime je američka vojska u ratu trovala vijetnamsko stanovništvo.
Autor ovu skepsu prema državnim kampanjama, poput ove s cjepivom, povezuje s nepovjerenjem prema državi koje potječe iz razdoblja socijalizma a to posebice vrijedi za marginalizirane grupe stanovništva poput Roma.