VLC 4.0 dolazi sa novim interfejsom

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Tim koji radi na novoj verziji plejera takođe pokušava da ubaci što više online sadržaja u softver, kao i napravi novi način korišćenja VLC-a u pregledaču.
Foto: Getty Images
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Četvrta verzija VLC plejera dolazi s podrškom za puštanje medija sa različitih platformi, a u planu je lansiranje na tržište u narednim mesecima, piše Protocol. Novitet je redizajn interfejsa, sa kojim se nadaju da će korisnicima doneti moderan izgled. Tim koji radi na novoj verziji plejera takođe pokušava da ubaci što više online sadržaja u softver, kao i napravi novi način korišćenja VLC-a u pregledaču.

Takođe, saopšteno je i da se radi na nekoj vrsti konkurenta IMDB-u. Razvojni tim VideoLAN koji je iza projekta VLC, prikazao je deo novog izgleda javnost još u februaru 2019. godine na jednoj od konferencija, a prva stvar koja zapadne za oko je da se odustalo od svetlo-sivih elemenata, u korist modernijih providnih (transparentnih) opcija.

Uz VLC 4.0 VideoLAN tim takođe radi na tome da donese što više sadržaja trećih strana u videe, a jedna od mogućnosti za zaradu je i besplatni video sa reklamama. Iz VideoLAN-a već su napomenuli da je cilj da se pokrene bilo koji format videa direktno iz pregledača, a možda najinterensantnija stvar je takozvani Moviepedia Project, kako ga interno zovu. To je pokušaj da se napravi baza filmova poput IMDB-a, koju će korisnici održavati i uređivati.

Izvor: The Verge

Čitajte više

Proslava Dana pobede sa pominjanjem Tita isključivo u negativnom kontekstu naprosto je budalasti performans kakve nam, raznim povodima, već odavno priređuju ovdašnji zvaničnici, ojačani prekodrinskom bratskom snagom.
Žena iz Vijetnama sa francuskim državljanstvom u svojoj 79. godini vodi pravnu bitku protiv koncerna koji su proizvodili “ejdžent orindž”. Njime je američka vojska u ratu trovala vijetnamsko stanovništvo.
Autor ovu skepsu prema državnim kampanjama, poput ove s cjepivom, povezuje s nepovjerenjem prema državi koje potječe iz razdoblja socijalizma a to posebice vrijedi za marginalizirane grupe stanovništva poput Roma.