Elon Musk: Tesla Roadster kao leteće vozilo

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Zamišljeno je da vozilo leti na metar od tla, možda malo više od toga, a u pitanju je visina koja ne bi ugrozila putnike u slučajevima kada budu prinuđeni da brzo napuste vozilo.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Elon Musk je nedavno gostovao u podcastu Joa Rogana, a publika je po treći put mogla da čuje sirove ideje iza kojih stoji trenutno najbogatiji čovek na svetu.

Neke teme su bile zanimljivije od drugih, a među najjednostavnijima se našla priča o kombiju na solarni pogon. Musk je objasnio da je logičnije da se solarne ploče nađu na kombiju nego na običnom automobilu, a zbog veće površine krova. Govorilo se i o letelici Starship, te o tome da je inženjerima već naloženo da vrh rakete „zašilje“, a zbog onoga što je Sasha Baron Cohen izgovorio u filmu The Dictator.

Najzanimljiviji je bio deo razgovora o novom Tesla Roadster super-automobilu, koji bi, kako tvrdi Musk, trebalo da lebdi u vazduhu. Zamišljeno je da vozilo leti na metar od tla, možda malo više od toga, a u pitanju je visina koja ne bi ugrozila putnike u slučajevima kada budu prinuđeni da brzo napuste vozilo. Musk je podsetio i na ideju da Roadster dobije raketne motore.

Roadster (verzija koja ne leti) bi do korisnika trebalo da stigne već 2022. godine, što će sigurno biti veliki skok u budućnost, bar kada je transport putnika u pitanju.

Čitajte više