“Ne čekaj da te korona zgrabi, zgrabi ti nju. Vakciniši se!”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Zavod ulazi u još jednu kampanju podizanja svijesti. Alternative osim vakcine zasad nema.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

“Ne čekaj da te korona zgrabi, zgrabi ti nju. Vakciniši se” nova je brošura Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar. Vakcina je jedina nada u borbi protiv Kovida. Na nju se dugo čekalo i sad kad su sve tri stigle i u ovo područje ljekari strahuju da u toj mogućnosti izbora mnogi građani , nažalost, ništa neće izabrati.

Brošura bi, očekuju, trebalo da podigne svijest o važnosti vakcinacije. U njoj su odgovori na najčešća pitanja koja postavljaju pacijenti.

–Pokušali smo sve objediniti na jedno mjesto i još jednom podsjetiti koliko je važno da sad budemo ujedinjeni, da se što veći broj osoba vakciniše kako bismo stvorili kolektivni imunitet o kome i tu piše šta je.

Dosad je tri hiljade ljudi vakcinisano ali vjeruju da će odziv biti i veći.

–S obzirom na to da su oni prvi već probili led. Nema neželjenih reakcija izuzevih onih koje su normalne za vakcinu poput bola i crvenila na mjestu aplikacije, temperature najviše 38. To je dobar znak za sve i poziv da nema bojazni, to prođe za dva-tri dana ali ste sigurni da je to blaža klinička slika nego što bi bila u slučaju pravog virusa.

Zavod ulazi u još jednu kampanju podizanja svijesti. Alternative osim vakcine zasad nema.

Čitajte više

Budući da su žene izloženije negativnim posljedicama ekonomske krize uzrokovane pandemijom, manifest je od europskih čelnika zatražio da zaustave trend produbljivanja rodnih nejednakosti kroz deset točaka.
Meksiko želi do kraja godine, nakon Kube, biti druga zemlja u Latinskoj Americi koja će razviti sopstveno cjepivo protiv korone. Tračak nade ili samo propaganda?
Dugogdišnji bugarski premijer Bojko Borisov nije mogao da sastavi vladu, ali nisu mogle ni druge političke snage. Mjesec dana poslije parlamentarnih izbora jasno je da će birači ponovo morati na birališta.
Njemačka i Francuska su godinama bile zemlje, koje su ulagale napore za mirno rješenje ukrajinskog konflikta. Sada je pak američki predsjednik Džozef Bajden preuzeo vodeću ulogu.