10 pravila za nanošenje ruža

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Savršeno nanešen ruž zahtijeva savršenu podlogu – njegovane i hidratizirane usne. Pored toga donosimo još deset pravila za nanošenje ruževe koje ćete voljeti.
Foto: @tequila via Twenty20
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

1. Njegujte usne baš kao što njegujete i lice. Odstranite šminku, uradite piling i nahranite ih balzamom ili melemom za usne. Ponovite svaki dan.

2. Tajming je sve. Ako idete na piće ili večeru saprijateljima prije važnog izlaska, sačekajte sa nanošenjem ruža. Nećete se stalno brinuti oko nereda dok jedete (a to je najgore).

3. Ako ste odlučili naglasiti usne, preskočite oči. Make-up je balansiranje, izaberite jedno i odradite posao do kraja.

Foto: @sophiahopkins via Twenty20

4. Pronađite pravu nijasnu. Nisu sve nijasne napravljene jednako, bar ne za svakoga. Razičiti tonovi kože bolje funkcioniraju sa različitim nijasnama, zato ih isprobajte mnogo, a pametno birajte -dobar ruž je vječan.

5. Izaberite dugopostojeće ruževe. Pomislite na super trajnost tokom sastanaka, ručka i pića.

6. Olovka za usne može biti ili vaš najbolji ili najgori neprijatelj. Pronađite odgovarajuću olovku za usne i ona će spriječiti razmazivanje ruža tokom dana. Ako izaberete pogrešnu boju i bit ćete kao Gwen Stefani 1997.

7. Krenite od sredine. Počnite sa nanošenjem ruža od centra usana i idite ka vani. Na ovaj način, manje će vam drhtati ruka kada dođete do vanjskih uglova usana. Manje drhtanja = manje grešaka!

8. Nanesite highligh duž kupidovog luka, kao i na središte donje usne. Mala količina će reflektovati svjetlost i učiniti da vam usne izgledaju ljepše i punije.

9. Možda vas ne trebamo napominjati, ali svakako skinite ruž prije nego odete na spavanje. Šta može biti gore za vašu bijelu, čistu jastučnicu?!

10. Dajte sebi slobodan dan. Bar jednom sedmično odmorite od ruževa. Nude look je i dalje u trendu, a i bar jedno jutro ćete popiti kafu bez mrlja na šoljicama.

Čitajte više