Ski-centar Štedim će preporoditi Rožaje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
,,Sjever Crne Gore neopravdano je bio zapostavljen tri decenije i zbog toga je platio veliku cijenu. Mi u Vladi Crne Gore imamo poseban senzibilitet prema sjeveru i u tom smislu vam stojimo na raspolaganju", kazao je Abazović.
Foto: Share Montenegro
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović istakao je važnost razvoja putne infrastrukture na sjeveru kao preduslova bolje prekogranične saradnje. On je naglasio važnost projekta skijališta Štedim i naglasio da je on posebno važan zbog polugodišnjeg zadržavanja snijega i potencijala koji taj projekat nosi sa sobom, naročito u pogledu turizma, s obzirom na geografski položaj Rožaja.

U razgovoru sa predsjednikom Opštine Rožaje Rahmanom Husovićem i njegovim saradnicima, kao i predsjednikom Skupštine Opštine Almirom Avdićem, Abazović je naglasio da mu je zadovoljstvo što Vlada prvu od zvaničnih posjeta u 2021. godini počinje u Rožajama.

,,Sjever Crne Gore neopravdano je bio zapostavljen tri decenije i zbog toga je platio veliku cijenu. Mi u Vladi Crne Gore imamo poseban senzibilitet prema sjeveru i u tom smislu vam stojimo na raspolaganju”, kazao je Abazović.

Husović je poželio je dobrodošlicu potpredsjedniku Vlade i njegovim saradnicima, uz želju da se između Vlade i Opštine Rožaje nastavi saradnja u još jačem intezitetu.

On je upoznao potpredsjednika Vlade i njegove saradnike sa prilikama u Opštini Rožaje i projektima koji su započeti, ali i onima koji tek treba da se aktuelizuju.

Istakao je kao prioritet projekat izgradnje ski-centra Štedim, gdje će biti uloženo 20 miliona eura, a koji treba da bude završen tokom naredne godine.

Husović je  kazao da je taj projekat od višestrukog značaja za razvoj ovog kraja, jer ima potencijal da bude regionalni skijaški centar i da privuče turiste iz regiona, što bi donijelo ekonomski prosperitet Rožajama.

Predsjednik Opštine Rožaje upoznao je potpredsjednika Vlade i sa projektom Zaobilaznice, vrijednim oko 20 miliona eura, koji je trenutno u fazi II izrade, projektom izgradnje zelene pijace koji je u završnoj fazi izgradnje, kao i idejom za izgradnju treće osnovne škole u Rožajama.

Abazović je posebno istakao projekat skijališta Štedim i naglasio da je on posebno važan zbog polugodišnjeg zadržavanja snijega i potencijala koji taj projekat nosi sa sobom, naročito u pogledu turizma, s obzirom na geografski položaj Rožaja.

U tom smislu, on je naglasio važnost razvoja putne infrastrukture kao preduslova bolje prekogranične saradnje.

Potpredsjednik je naveo da Vlada želi da radi na otvaranju novih, kao i na modernzivanju starih graničnih prelaza, koji bi ovom kraju donijeli bolju povezanost sa Kosovom i Srbijom.

Abazović upoznao je predsjednika Opštine Rožaje i sa idejom Vlade da svaka opština bude zastupljena u kapitalnom budžetu, ali i trenutnim mogućnostima ulaganja s obzirom na to da je Vlada donijela odluku o privremenom finansiranju.

U tom smislu, Abazović je kazao da očekuje da će se u Rožaje ulagati i kroz kapitalni budžet i pozvao lokalnu saoupravu da participira sa projektima.

”Nakon sastanka u zgradi Opštine Rožaje, predstavnici Vlade i lokalne samouprave zajedno su obišli radove na izgradnji zaobilaznice, novu zelenu pijacu koja je u finalnoj fazi izgradnje, kao i prostor na kom treba da bude izgrađena nova osnovna škola”, zaključio je Abazović.

Čitajte više