Irfan Cale Ugljanin pretučen u centru grada

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
U centru Novog Pazara, u jednom kafiću, danas oko 12 časova došlo je do tuče dvije grupe muškaraca, u kojoj je između ostalih povrijeđen i Irfan Ugljanin, poznati društveni aktivista iz Novog Pazara.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ugljanin, već mjesecima unazad, svakodnevno putem svog Fejsbuk profila, optužuje lokalnu samopravu, vladajuću koaliciju i pojedine biznismene za razne pronevjere novca i zloptrebe službenog položaja.

On je, kako ističe, napadnut od strane trojice ljudi bliskih Rasimu Ljajiću.

„Danas su u lokal gdje sam sedeo sa Hivzom Škrijeljom došla tri dobro poznata lica, napali nas i isprebijali nas na mučki način. Niko ništa nije govorio, oni su samo ušli i isprebijali nas, nanijeli mi povrede. Upravo sam završio skener i čekam još jednog doktora da se javim. U pitanju su dobro poznata lica koja srade po nalogu Rasima Ljajića i Meha Mahmutovića, to cijeli grad već zna. Sami vidite da je došlo do tačke usijanja i da će ovo jednostavno morati da se završi jer ovaj grad nije njihov, ovo je grad svih građana i ovome se mora stati na put. Pozivam Aleksandra Vučića da reaguje i da više sa ovakvim ljudima nema nikakve kontakte.“, istakao je Irfan Ugljanin.

Naglasio je da je obavijestio tužilaštvo i nadležne organe u Beogradu, te da očekuje njihovu reakciju.

Čitajte više