Uspješno završena akcija dobrovoljnog davanja krvi

“Odaziv je zaista dobar. Poštujemo sve mjere, maske dijelimo na ulazu, postoje sva dezinfekciona sredstva. Zaista je bezbjedno doći na akciju. Ovo je predposljenja akcija za ovu godinu” ističe mladi volonter Hodžić.
Uspješno završena akcija dobrovoljnog davanja krvi_5fd99ee6750f6.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Prva decembarska akcija dobrovoljnog davanja krvi u Novom Pazaru završena je danas. Mladi volonteri ističu da je odaziv dobar, poštuju se sve epidemiološke mjere i bezbjedno je doći na akciju.

Apeluju na sve da dođu u što većem broju jer je zaista ovo humani potez posebno u teškim trenutcima u kojima se nalazimo.
“Apelujemo na sve građane, posebno na mlađu populaciju, da dođu i daju krv jer za nekih odvojenih pola sata mogu nekome spasiti život. Nalazimo se u periodu koje je teško, bolesti i virusi su svuda oko nas, na ovaj način možemo spasiti nekoliko života. Budi se svijest o značaju ove akcije jer samo jutros za sat vremena akcije oko 20 jedinica krvi je prikupljeno”, završava volonterka Halitović.

Krv je dalo 64 osoba a na akciju se odazvalo 74.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.