Uspješno završena akcija dobrovoljnog davanja krvi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
“Odaziv je zaista dobar. Poštujemo sve mjere, maske dijelimo na ulazu, postoje sva dezinfekciona sredstva. Zaista je bezbjedno doći na akciju. Ovo je predposljenja akcija za ovu godinu” ističe mladi volonter Hodžić.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Prva decembarska akcija dobrovoljnog davanja krvi u Novom Pazaru završena je danas. Mladi volonteri ističu da je odaziv dobar, poštuju se sve epidemiološke mjere i bezbjedno je doći na akciju.

Apeluju na sve da dođu u što većem broju jer je zaista ovo humani potez posebno u teškim trenutcima u kojima se nalazimo.
“Apelujemo na sve građane, posebno na mlađu populaciju, da dođu i daju krv jer za nekih odvojenih pola sata mogu nekome spasiti život. Nalazimo se u periodu koje je teško, bolesti i virusi su svuda oko nas, na ovaj način možemo spasiti nekoliko života. Budi se svijest o značaju ove akcije jer samo jutros za sat vremena akcije oko 20 jedinica krvi je prikupljeno”, završava volonterka Halitović.

Krv je dalo 64 osoba a na akciju se odazvalo 74.

Čitajte više

Proslava Dana pobede sa pominjanjem Tita isključivo u negativnom kontekstu naprosto je budalasti performans kakve nam, raznim povodima, već odavno priređuju ovdašnji zvaničnici, ojačani prekodrinskom bratskom snagom.
Žena iz Vijetnama sa francuskim državljanstvom u svojoj 79. godini vodi pravnu bitku protiv koncerna koji su proizvodili “ejdžent orindž”. Njime je američka vojska u ratu trovala vijetnamsko stanovništvo.
Autor ovu skepsu prema državnim kampanjama, poput ove s cjepivom, povezuje s nepovjerenjem prema državi koje potječe iz razdoblja socijalizma a to posebice vrijedi za marginalizirane grupe stanovništva poput Roma.