Žene da prihvate poslovne izazove

Spremna da prihvati sve izazove koje sa sobom donosi privatni biznis, Bjelopoljka Elvira Šekularac prevazišla je neizvjesnosti i nesigurnost i danas je uspješna preduzetnica.
Ilustracija: Minji Moon
Ilustracija: Minji Moon
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Prije dvije i po decenije ljubav je Elviru Šekularac iz Rožaja dovela u Bijelo Polje. Dolazak u novu sredinu, osnivanje porodice i želja da se poslovno angažuje opredijelila je za pokretanje sopstvenog biznisa. Prva adresa na koju se uputila bila je bjelopoljski Biro rada.
Otkrivajući da je posao kozmetičarke za koji se obučavala ispunjava Elvira je razvijala svoj poslovni potencijal. Motivisale su je dodatna usavršavanja i talenat. Njena tadašnja procjena da bi samostalno mogla da uspije u tom poslu nije ozbiljno shvatana u okruženju.
Posao u kojem se potpuno pronašla naša sagovornica samostalno obavlja već deset godina. Ohrabruje, kaže, slika današnjeg društva u kojem je sve više žena u biznisu.

Iako nekada ne ide sve kako se planira, poručuje da žene treba da budu istrajne u svojim poslovnim namjerama kao što je ona bila. Rezultat toga je i nedavno priznanje koje joj je dodijeljeno za jednu od najuspješnijih preduzetnica na sjeveru.
Činjenica je, dodaje Elvira, da svaka osoba ima mogućnost da razvija svoja interesovanja i nađe se u poslu za koji je zainteresovan. Važno je osloboditi se straha i nesigurnosti i istraživati šta zaista želite da radite. Svako ko je spreman da prihvati poslovni izazov, profesionalno će se razvijati i biti spreman za uspjeh u privatnom biznisu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.